Tjänster


Kakelugnar Vi hjälper er med alla olika typer av kakelugnsproblem. Har du en kakelugn med eldningsförbud, köpt en helt ny eller har du en äldre och vill ha den uppsatt så hjälper vi gärna till. Du som har en  kakelugn som fungerar men som ser lite trött och tråkig ut kan få ett finare utseende med hjälp av en omfogning. 
  • Den moderna kakelugnen är en svensk uppfinning. Under 1700-talet var det vedbrist i Sverige så 1767 beslutade Sveriges riksråd att göra något åt saken.
    Det blev Carl Johan Cronstedth och Fabiam Wrede som fick lösa problemet. Redan samma år hade dom lösningen, kakelugnen. 


  • Kakelugen är så energieffekt för dess långa rökkanaler tar tillvara på rökgasernas värme mycket bättre än vanliga kaminer och ugnar.

Insatsrör och

Glidgjuting


Otäta rökkaneler och andra skorstens problem har alltid varit KVRs speciallitet. Dom 2 vanligaste lösningarna om er skorsten har blivit utdömd är insatsrör och glidgjutning.

Efter en sådan opperation kan man känna sig tygg i sitt eldande.

  • Alpha DS är ett flexibelt, syrafast och rostfritt rör avsett för reperation av skadade rökkanaler. Röret har 10-års garanti.

  • Beza Ceramic är en tätningsmassa speciellt framtagen för tätning av skorstenskanaler. Massan har också 10-års garanti.

MurningBehöver ni hjälp av en murare då har ni kommit rätt. Skorsterna, spiskåpor, kanske ett fint kalkstensgolv. Hör av er om ni behöver hjälp med era murningsprojekt.

  • Murare är ett mycket gammalt yrke. På öland till exempel murades borgar redan på järnåldern. De flesta är idag ruiner men Eketorpsborg är återuppbyggt och verkligen värt ett besök.

  • I kalmar har vi murare att tack för kanske det finaste vi har Kalmar Slott. första upplagan av slottet uppfördes redan runt 1180. Så vill ni att något ska tål tidens tand ska det muras.

LETAR DU EFTER KVALITATIVA OCH PRISVÄRDA MURARTJÄNSTER?